Шрифт:

Лалова и Петрова с премиер и министър прерязаха лентата на ‘Асикс Арена’

Лалова и Петрова с премиер и министър прерязаха лентата на ‘Асикс Арена’
Снимки: Илиан Телкеджиев, lap.bg
12-11-2017 15:28 | Яна Касова

Ивет Лалова и Габриела Петрова „прерязаха лентата” на напълно реконструираната зала „Асикс Арена”.

 

Популярните атлетки сториха това заедно с шефа на БФЛА Добромир Карамаринов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и премиера Бойко Борисов. В церемонията се включиха вицепрезидентът на БОК Йорданка Благоева, шефът на „Академика 2011” (дружеството, което стопанисва залата), както и Любо Ганев, като представител на спортната марка, която даде име на съоръжението.

 

Официалното откриване на залата след дългоочакван ремонт събра част от националните ни състезатели, именити атлети от близкото минало, както и стотици деца и родители, които минути след церемонията се включига в петия етап на атлетическата верига GO!KIDS!.

 

„От първия момент, в който поех поста на спортен министър, си поставих за цел и обещах, че ще се ремонтира тази зала, сподели Красен Кралев. - От 2011 г. ние, атлетите, нямахме свой дом. Сега предстои да ремонтираме стадион „Академик” в София, залата в Бургас ще стане скоро. И леката атлетика скоро ще има много домове.”

 

„За нас това откриване е вълнуващ миг, заяви Карамаринов. – От хората съм, които помним началото на тази зала. Благодаря на правителството, че удържа на думата си и този ремонт е факт. Ние ценим мъжката дума и никога не я забравяме. Ние ценим не само това, което е направено в зала „Фестивална“, а и това, което се прави в Бургас. Българската нация е нация на таланти, но те трябва да има къде да тренират."

 

Карамаринов връчи на премиера Борисов и на министър Кралев най-високия почетен знак от името на Европейската асоциация по лека атлетика, чийто вице-президент е.

 

„Нека тук да се коват шампиони, пожела от своя страна Бойко Борисов, който обеща, че следващата година ще приключи и строежът на Арена Бургас, която ще кандидатства и за домакинство на европейско първенство в зала. – Длъжни сме да правим всичко, за да са добре тези лъчезарни и хубави деца, а когато родителите ги заведат да спортуват да има къде да се изкъпят, да е топло и уютно, и да продължат да харесват и спорта, за който са се записали. Ударно ще достроим залата в Бургас, така че федерацията да може да кандидатства за домакинство на европейско първенство на закрито през 2023 г. Сигурно някои от тези деца, които днес са се събрали в „Асикс Арена”, ще участват и на първенството в Бургас."

 

Борисов поздрави участниците в надпреварата GO!KIDS!, като се ръкува с децата и им пожела успех. Той изрази и благодарност към родителите, че а

 

"Асикс Арена" посрещна атлетите светла, топла и уютна. Залата не се ползваше за лека атлетика от зимата на 2011 г. заради опасната й за здравето настилка. Ремонтът на залата започна през февруари 2016 г. и до сега е струвал 7 млн. лева. Още през януари започват състезанията в "Асикс Арена", които са част от календара на БФЛА и Балканската асоциация на атлетическите федерации. Вратите й пък са отворени за тренировки още от утре до месец март. 

 

Още по темата за „Асикс Арена” четете - ТУК

 

СНИМКИ от откриването на "Асикс Арена" разгледайте - ТУК 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Фестивална, Ивет Лалова, Габриела Петрова, ММС, Асикс Арена, Красен Кралев, Добромир Карамаринов
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени