Шрифт:

‘Асикс Арена’ посрещна атлетите светла и топла

‘Асикс Арена’ посрещна атлетите светла и топла
Снимки: Илиан Телкеджиев, lap.bg
12-11-2017 16:02

Последните спомени от зала „Фестивална” за атлети и треньори са сумрачно хале с много ниски температури. Но с новото си име съоръжението идва и с нова уютна обстановка.

 

Днес зала „Асикс Арена“ – името, заменящо „Фестивална“, беше открита, след като претърпя цялостна реконструкция. Ремонтните дейности стартираха в първия мандат на Красен Кралев като министър на спорта. В обновяването и модернизирането на обекта са инвестирани 7 милиона лева. От тях 4 милиона лева са собствени средства на търговско дружество „Академика 2011“ ЕАД с принципал ММС, а останалите 3 милиона лева са осигурени по договор за енергийна ефективност.

 

На 26 юли 2017 г. бе сключен договор за спонсорство между „Академика 2011“ ЕАД и „Асикс“, по силата на който фирмата за спортна екипировка ще подпомага издръжката на съоръжението със 100 000 лева годишно за период от 6 г.

 

След ремонта капацитетът на залата е увеличен на 2270 седящи места с възможност да бъдат настанени до 6000 души за концерти и масови прояви. Всички седалки са подменени. Инсталирано е най-модерно и качествено спортно оборудване – пълен комплект пособия за лека атлетика и писта с четири коридора от реномирания производител „Мондо“. Обособени са ВИП ложа, помещения за администрация, персонал, отбори, съдии, делегати, допинг контрол и сектор за медиите. Осигурен е достъп за хора с увреждания както в състезателната зона, така и на трибуните. По време на реконструкцията са въведени мерки за енергийна ефективност и изолация на стените и покрива, в резултат на което разходите за отопление и консумативи ще намалеят осезаемо с 40%.

 

Освен основното си приложение за лека атлетика, залата е подходяща и за много други спортове като футзал, гимнастика, танци, аеробика, бойни спортове, фитнес и др.

 

Още по темата за „Асикс Арена” четете - ТУК


СНИМКИ от откриването на "Асикс Арена" разгледайте - ТУК

 


 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Асикс Арена, Фестивална
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени