Шрифт:

Международен старт за ‘Асикс Арена’ още през януари

Международен старт за ‘Асикс Арена’ още през януари
12-11-2017 17:24 | Яна Касова

След като атлетиката напусна зала „Фестивална” след зимата на 2011 г., сега се завръща в реновираното съоръжение с ново име „Асикс Арена”.

 

А събтията започнаха веднага след прерязването на лентата.

 

Официалното й откриване беше днес в присъствието на първите хора на държавата, спорта ни и на Царицата ни. Министър-председателят на Република България Бойко Борисов уважи откриването на дома на леката атлетика у нас, както и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Първата световна рекордьорка на българската Царица Йорданка Благоева представи БОК като негов вицепрезидент, а президентът на БФЛА Добромир Карамаринов изрази благодарността си за реновираната зала от името на цялата атлетическа общност. Много изявени български лекоатлети и звезди от близкото и далечно минало също бяха на церемонията, като най-бързите българи – Ивет Лалова и Петър Петров, двукратната европейска шампионка Светла Димитрова, Спортист на България за 2015 г. Габриела Петрова, Митко Ценов, Тихомир Иванов и младите надежди на българската атлетика Лиляна Георгиева и Александра Начева.

 

Първата спортна проява в „Асикс Арена” е петият кръг от веригата от турнир за деца GO!KIDS!. Състезанието започна веднага след откриването на залата, а още от утре отваря врати за тренировки. През януари започват и състезанията от зимния календар на БФЛА. Началото е международно с турнир „Академик” на 13 януари. В четири уикенда между 20 януари и 18 февруари ще се проведат националните шампионати под покрив в София за първи път от седем години насам.

 

Най-голямата проява за зимата в „Асикс Арена” е балканското първенство за юноши и девойки на 10 февруари, в което ще участват атлети от 17 държави. 

 

Още по темата за „Асикс Арена” четете - ТУК


СНИМКИ от откриването на "Асикс Арена" разгледайте - ТУК

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Асикс Арена, Фестивална
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени