Шрифт:

Стартира програма ‘Спорт за децата в свободното време’

Стартира програма ‘Спорт за децата в свободното време’
14-11-2017 15:46

Спортните клубове вече могат да кандидатстват за финансиране по програмата на ММС „Спорт за децата в свободното време”, която е насочена към организиране и провеждане на спортни занимания за деца през 2018 г.

 

Програмата е разработена в съответствие с целта и основните задачи на Националната стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в Република България 2012-2022 г. и Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г.

 

Основна цел на Програмата е създаване на условия и възможности за практикуване на спорт от деца в свободното им време с оглед подобряване на тяхното здраве, физическа дееспособност и спортно развитие.

 

Предоставя се възможност на спортните клубове и техните треньори да провеждат не по-малко от 6 месеца безплатни спортни занимания по предпочитан от децата спорт – 2 или 3 пъти седмично, както и за селекция на талантливи деца.

 

Крайният срок за кандидатстване с проекти по Програмата е 17:30 ч. на 01 декември 2017 г. За дата на подаване се счита датата на входящия номер на проекта, получен при постъпването му в деловодството на ММС, независимо от начина на подаване – директно в деловодство, чрез куриер или по поща.

 

Образците на документи за кандидатстване и отчитане за 2018 г. са публикувани на интернет страницата на ММС, секция „Програми”, програма „Спорт за децата в свободното време” 2018 г.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ММС
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени