Шрифт:

Нов удар по допинг системата на Русия

Нов удар по допинг системата на Русия
16-11-2017 12:57

Русия продължава да се гърчи в допинг правилата на Международната антидопингова агенция (УАДА). Руската антидопингова агенция (РУСАДА) няма да отвори врати, след като от УАДА отказаха за пореден път да възстановят правата й.

 

Една от причините е, че РУСАДА не се е съгласила с изнесените факти в доклада на комисията към УАДА, ръководена от Ричард Макларън, според който се посочва наличието на държавна система за допингиране. От УАДА също така твърдят, че не са получили достъп до допинг пробите на Московската лаборатория.

 

От Русия обаче не са съгласни с изтъчнатите факти за отказа за възстановяването  правата на РУСАДА. Министърът на спорта Павел Колобков заяви, че исканите реформи са извършени, сред които назначаване на нов генерален директор, назначаване на чужденец в комисията по етика, изпълнение на предписанията.

 

Олимпийската шампионка Елена Исинбаева пък подччерта, че няма как да бъде призната държавна система за допингиране, след като отсъства такава и няма как да бъде осигурен достъп до пробите, тъй като те са иззети от Следствения комитет на Руската федерация.

 

„Разчитахме на справедливо отношение, но няма такова”, каза Исинбаева, която оглавяваше за арато Надзорния съвет към РУСАДА, но напусна поста според предписание на УАДА.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Допинг, Русия, УАДА, РУСАДА, Елена Исинбаева
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени