Шрифт:

В сила са новите правила на ИААФ, нова маркировка на стадионите

В сила са новите правила на ИААФ, нова маркировка на стадионите
09-01-2018 14:48

Измененията в състезателните правила на Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ) за 2018-2019 г. са вече в сила.

 

Една от най-драстичните промени е увеличаването на зоната за предаване на 4х100 м от 20 м на 30 м. Това налага и промяна в маркировата на стадионите.

 

От Българска федерация лека атлетика (БФЛА) официално информираха и своите членове, че „на основание изменение в Правило 170 от Състезателните Правила на ИААФ, зоната за предаване за щафетното бягане 4x100 м e увеличена от 20 м на 30 м.

 

НЕОБХОДИМИ ДЕЙСТВИЯ И ПРЕПОРЪКИ НА ИААФ:

 

Според промяната към досегашната 20-метрова зона за предаване на 4x100 м се приобщава и досегашната 10-метрова зона за ускорение (под „досегашната“ се има предвид официално валидната маркировка преди 1 ноември 2017 г.). За всички стадиони или съоръжения, които нямат планирани реконструкции на пистата или ново разчертаване, досегашната линия за начало на зоната за ускорение трябва да бъде трансформирана в линия за начало на зоната за предаване. Линията за начало на зоната за предаване е традиционно в жълт цвят, под формата на кука или единица по посока на бягането.

 

За всички нови писти или такива, които ще имат ново разчертаване, досегашната линия за начало на зоната за предаване на 4x100 м не трябва да съществува, а на мястото на досегашната линия за начало на зоната за ускорение трябва да бъде поставена линия за начало на зоната за предаване.”

 

Вече действащите правила можете да намерите - ТУК 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ИААФ
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени