Шрифт:

НСА стартира кандидатстудентската си кампания

НСА стартира кандидатстудентската си кампания
07-03-2018 10:58

64 са видовете спорт, в които Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) ще обучава треньори през учебната 2018/2019 година. Скокове във вода, триатлон и боулинг се добавят към широката палитра от спортни специалности. Размерът на таксите за обучение се запазва.

 

Освен треньор по вид спорт, НСА предлага и други актуални и търсени на пазара на труда професионални квалификации, сред които спортен аниматор, спортен мениджър, треньор по бойно-приложна физическа подготовка, треньор по адаптирана физическа активност, треньор по кондиционна подготовка, спортен коментатор, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт. Дипломите от НСА се признават навсякъде по света, а 80% от завършилите се реализират в своята специалност.

 

Кандидат-студентите имат право на избор при балообразуването. Те могат да предпочетат оценката от матура или да държат изпит в Академията, за да постигнат по-висок резултат. Детайлна информация, както и справочник за кандидат-студенти, ще откриете в интернет страницата на Национална спортна академия, а в случай, че предпочитате да имате печатното издание– в книжарницата на Ректората в Студентски град.

 

Академията е сред малкото висши училища в България, които успяха изцяло да изпълнят план-приема си за миналата кампания. Основна причина за това е лидерското място, което НСА заема в рейтинговата система на университетите в професионално направление „Спорт“. Академията е сред водещите висши училища и в другите професионални направления – педагогика и обществено здраве.

 

Отличната материална база от открити и закрити спортни съоръжения, три планински и една морска учебна база, както и високата квалификация на преподавателите, сред които олимпийски, световни и европейски шампиони, превръщат НСА в уникално висше училище не само за България, но и в региона. Академията е от малкото университети в Европа, предлагащи обучение на толкова високо качество в сферата на спорта, физическото възпитание, общественото здраве и рекреацията.


ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ - ТУК

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: НСА
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени