Шрифт:

Атлетиката търси таланти и тази година

Атлетиката търси таланти и тази година
10-05-2018 17:05

Националните детски атлетически игри „Атлетиката търси таланти“ ще се проведе за втора поредна година.

 

Регионалните турнири ще се проведат в Русе, Варна и София. Надпреварата в столицата е на 20 май, а финалистите в отделните дисциплини в зоналните турнири се класират за финалния турнир  на талантите, които ще се състезават на Националния стадион „Васил Левски“ на 23 юни.

 

Атлетите ще бъдат разделени в пет възрастови групи, а дисциплините, които са включени в програмата, са 60 м, 200 м, 600 м и 800 м, скок дължина, скок дължина от място. Регламентът предвижда един състезател да има право да участва само на едно регионално състезание. Класиралите се до осмо място в беговите дисциплини и до шесто място в скока на дължина придобиват право на участие във финалния турнир.

 

„Тези турнири са много важни, тъй като ще ни дадат възможност да откроим талантливите деца от най-ранна възраст. Така ще можем да направим най-правилна селекция и подбор“, заяви главният организатор Христо Стоянов.

 

Моника Гачевска уточни, че е добре в повече градове да има зонални турнири, но организацията на състезанията е трудна и повечето клубове отказват да поемат домакинството. Все пак тя се надява следващата година Пловдив или Стара Загора да организират регионален турнир.

 

За зоналния турнир в София има заявки от клубове от Пловдив, Нова Загора, Казанлък и няколко софийски отбора. До края на другата седмица броят на заявките ще се увеличи и на 20 май се очаква да стартират около 600 деца.

 

„Нито едно дете няма да бъде върнато“, категорична е Гачевска.

 

Победителите от финалния турнир в София ще участват на Световните детски игри в Бърно от 10 до 13 септември.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Атлетиката търси таланти, Моника Гачевска, Христо Стоянов
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени