Шрифт:

Силни постижения на турнир ′Младост′

Силни постижения на турнир ′Младост′
13-05-2018 13:25

За шеста поредна година спортен Русе заедно с легендарните Анелия Нунева и Евгени Игнатов посрещнаха лекоатлети на възраст под 18 г. на международен турнир „Младост“.

 

Състезанието премина при изключително добра организация. Над 300 атлети от 41 клуба на възраст от 14 до 18 г.  от 4 държави – Румъния, Унгария, Молдова и България, премериха сили в 16 дисциплини. Гости на турнира бяха олимпийският шампион Христо Марков, главният-секретар на Министерството на младежта и спорта – Асен Христов, зам.-кмет на Община Русе – Иван Григоров. Организатори на проявата са Община Русе и Спортен лекоатлетически клуб Дунав.

 

С изключителния резултат от 6.18 м Александра Начева (Ботев-Пловдив) си извоюва участие на световното първенство за юноши и девойки под 20 години в Тампере, Финландия.

 

Впечатлаващи са постиженията на Алисия Паруба на копие, която с резултат 47.16 м подобри рекорда на Румъния за възрастовата си група, и на Нина Капатина от Молдова тласна гюлето на 17.79 м - най-добър резултат във временната ранглиста на Европа.

 

16-те златни отличия във всички дисциплини бяха разделени – 4 за Румъния, 2 за Молдова  и 10 за България.

 

Пълни РЕЗУЛТАТИ от турнир „Младост” вижте - ТУК

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Русе, Евгени Игнатов, Анелия Нунева
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени