Шрифт:

Детето-чудо бяга след състезание

Детето-чудо бяга след състезание
20-05-2018 21:37

Спорът за клубната принадлежност на европейската вицешампиона на 1500 м за девойки Лиляна Георгиева все още не е приключил. Така й се наложи да бяга извън състезателната програма на турнир „Пловдив”.

 

Детето-чудо смени треньора си и започна подготовка при Йорданка Аризанова и Недялко Боруков от Актив 2013-Пловдив след зимния сезон. Желанието на Георгиева е да се състезава за техния тим, но от досегашният й отбор Тракия-Пловдив няма разрешение да смени екипа си. Без писмено разрешение от клуба, за който е картотекирана Георгиева за 2018 г., да смени тима си, тя може да стане член на нов тим едва през следващата календарна година.

 

Заради този спор на клубно ниво Лили не успя да стартира в официално на турнир „Пловдив”. След края на състезанието обаче детето-чудо направи „контролно” състезание с електронно измерване и системата й премери 2:06.73 мин.  

 

„Макар и всички проблеми през тези четири месеца и всичките отрицателни емоции към мен от страна на СКЛА Тракия да ме лишат от участие на състезание, аз не се отказах и не загубих нито един ден от подготовката си, написа в профила си във Facebook Георгиева. - Вчера на 19.05.2018 отново бях лишена да участвам на международен турнир „Пловдив”, но в края на състезанието екипът с електронното измерване ме подкрепи и измери времето ми на 800м - 2:06.73 мин, което е лично постижение и рекорд на турнир „Пловдив”, макар и да не го зачитат за официален резултат аз показах че ИМАМ ЛИ ЖЕЛАНИЕ ЗА НЕЩО КОЕТО ОБИЧАМ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ СПРЕ.”

 

18-годишната атлетка има личен официален рекорд на 800 м от 2:06.89 мин.

 

РЕЗУЛТАТИ от турнир "Пловдив" вижте - ТУК

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Лиляна Георгиева, 800 м, Пловдив
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени