Шрифт:

Казусът на Лиляна Георгиева попадна в омагьосан кръг

Казусът на Лиляна Георгиева попадна в омагьосан кръг
23-05-2018 11:11

Казусът с Лиляна Георгиева се завъртя в омагьосан кръг, след като двата пловдивски клуба – Тракия и Актив 2013, не могат да се разберат за правата й, пише trafficnews.bg

 

Лили израсна като състезателка под ръководството на треньорката Радмила Станкович в СКЛА Тракия, за който клуб е картотекирана за настоящата 2018 календарна година. От началото на годината обаче атлетката тренира и се готви в СК Актив 2013 при Йорданка Аризанова и Недялко Боруков, тъй като не желае повече да тренира под ръководството на Радмила Станкович. Според наредбите на БФЛА тя няма право да премине в друг клуб по средата на сезона без писменото съгласие на стария клуб. Може да го направи чак за следващата година. Междувременно спорът се пренесе на съдебно ниво, след като от СК Актив 2013, след което и от Тракия, наеха адвокати.

 

Всъщност в началото на месеца имаше среща между представителите на двата клуба и след 8 май в Тракия трябваше да вземат решение дали да пуснат Георгиева в СК Актив 2013. Според Недялко Боруков, преди турнир „Пловдив” е била постигната договореност за положително разрешаване на казуса, но нещата са се обърнали.

 

Лиляна Томова заяви, че е имало две условия, които детето-чудо и СК Актив 2013 е трябвало да изпълнят, за да се даде нужното разрешение на състезателката да смени клубната си принадлежност – младата лекоатлетка да се извини публично за нападките срещу бившата си треньорка и СК Актив 2013 да оттегли жалбата си от федерацията за неправомерно картотекиране на Лили в СКЛА Тракия. Тя е на основание на това, че по наредба, за атлет до 18 години е необходимо писмено съгласие на родител за картотеката, а според другата страна в спора - такова липсва. Лиляна Томова твърди, че въпросните две изисквания не са изпълнени и казусът отива в ръцете на федерацията. Още повече, че на практика има действащо производство, тъй като двете страни са прибегнали до услугите на адвокати.

 

От федерацията обаче твърдят, че за тях няма казус около Лиляна Георгиева. Има си наредби, и според тях двата клуба трябва да се разберат за състезателката. „Ние няма как да се месим”, каза спортният директор на федерацията по лека атлетика Диян Драшков пред trafficnews.bg.

 

„Чакаме публично извинение на състезателката и оттегляне на жалбата и подписваме споразумението със СК Актив 2013 за Лили Георгиева”, категорична е Лиляна Томова. Недялко Боруков обаче настоява първо да бъде подписано споразумението и на тази база да бъде оттеглена жалбата. „Иначе Лили е готова да поднесе публичните си извинения веднага”, уверява той.

 

И от СКЛА Тракия, и от СК Актив 2013, и от федерацията твърдят, че най-важното е спорът най-после да намери разрешение, за да може Георгиева да продължава да се състезава. А от цялата ситуация се вижда, че нещата опират до един компромис. Въпросът е някой да го направи.

 

Източник: trafficnews.bg

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Лиляна Георгиева, Пловдив
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени