Шрифт:

Атлетика за младежи стартира за четвърти сезон

Атлетика за младежи стартира за четвърти сезон
07-06-2018 14:46

Четвъртият сезон на популярната верига „А1 атлетика за младежи“ стартира на националния шампионат за момичета и момчета под 14 г. и десетото издание на турнира „Цветанка Христова“ на 9 юни в София и ще продължи до края на годината.

 

Очакват се над 300 деца, юноши и девойки да вземат участие в първата проява от „Атлетика за младежи“.

 

Най-популярната програма за развитие на леката атлетика сред младежите, която се организира от Българска федерация лека атлетика и един от телекомите в България, отново предвижда верига състезания и много съпътстващи събития в цялата страна.

 

"А1 атлетика за младежи" е част от усилията на компанията да подкрепя българския спорт чрез спонсориране на редица спортни федерации и инициативи. Освен това телекомът вече излъчва и собствено спортно съдържание чрез своите канали MAX Sport1 и MAX Sport 2, които предлагат на спортните фенове в България разнообразие от спортни състезания като тенис от ATP, лека атлетика - Димантена лига, футболните първенства на Холандия, Русия, Украина и Китай, смесените боеве от UFC, баскетболните турнири за Евролигата и Еврокупата, MotoGP, хокей от NHL, NASCAR, голф и много други.

 

Състезанията на многобой от "Атлетика за младежи" за родените през 2005, 2006 и 2007 г. ще бъдат шест във няколко града на България както следва:

 9 юни – София, Национален стадион „Васил Левски“

31 август – Долна баня, Градски стадион

23 септември – София, Централен стадион НСА – Студентски град

20 октомври – Луковит, Градски стадион

18 ноември – Плевен, Атлетическа зала

2 декември – София, зала „Асикс арена“ – Финал

 

 Участниците ще събират точки от общо 4 старта като във всички  състезания без националния шампионат дисциплините ще бъдат трибой (60 м, скок дължина и 600/800 м), а финалът ще се проведе на 2 декември в София.

 

 Планувани са занимания и състезания по програмата и в училищата. През изминалите три сезона над 24 000 деца участваха в прояви на програмата.

 

Всички новини от събитията на програмата ще бъдат публикувани в Facebook страницата „А1 атлетика за младежи“ със снимки и клипове.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Атлетика за младежи, НШ 14 2018, Цветанка Христова
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени