Шрифт:

АЕЦ Козлодуй №1 на работническия фест в Албена

АЕЦ Козлодуй №1 на работническия фест в Албена
11-06-2018 09:06

Отборът на АЕЦ Козлодуй стана № 1 в крайното класиране по нации на XV работнически спортен фестивал с международно участие в Албена.


Състезателите на атомната електроцентрала триумфираха в най-важното подреждане на форума – в надпреварата по нации участва по един отбор от страна.

Фестът  събра над 1700 спортисти от 14 държави - Русия, Мексико, Португалия, Литва, Полша, Украйна, Израел, Италия, Иран, Македония, Румъния, Беларус, Сърбия и България. Те се състезаваха в 19 дисциплини, а именно - мини футбол, плажен футбол, плажен волейбол, волейбол, маманет (дебют на този нов спорт в България), боулинг, тенис, плажен тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, баскетбол, дартс, плуване, теглене на въже, плажна борба, петанк, спортна табла и вдигане на пудовка.


Фестивалът бе организиран от Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ с председател Десислава Ягодин  съвместно с КНСБ.


Спортистите на АЕЦ Козлозуй станаха отборни шампиони с рекордните 138 точки в историята на фестивалите, които вече имат 15 издания. Втори в комплексното класиране е отборът на „Атом-Спорт“ от Русия със 78 т, следван от „Енегргоатом“ (Украйна) със 74 т.

Купите на призьорите връчи Десислава Ягодин, която освен председател на БРФ е и вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (КСИТ).

В другата престижна класация – само на българските отбори, в която според регламента не се включва представителят в надпреварата по нации, челната тройка е: Мини „Марица Изток“, „Асарел Медет“ АД и Работнически клуб „Спорт и здраве“ -  Кърджали.

Тук победителят получава Купата на КНСБ – „Проф. д-р Желязко Христов“ и отличията бяха връчени от Пламен Димитров, президент на КНСБ.


В рамките на фестивала в Албена се проведе и световният шампионат по плажен волейбол на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (КСИТ), в който участие взеха Италия, Иран, Мексико, Русия, Португалия, Литва и България. Двете събития бяха част от календара на Европейската седмица на спорта – MOVE WEEK 2018, която окуражава хората от всички възрасти да се движат и спортуват активно.


Носители на Купата за феърплей по нации: „INDET“ (Мексико) при мъжете и „ZNP“ (Полша).


Носители на Купата за феърплей за българските отбори на името на проф. д-р Желязко Христов: Работнически клуб „Спорт и здраве“ – Ямбол при мъжете и Работнически клуб „Спорт и здраве“ – Велинград при жените.

Автор: Николай Кръстев, главен редактор на СПРИНТ

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com
Последни новини Най-четени