Шрифт:

Да предпазим краката от плоскостъпие

Да предпазим краката от плоскостъпие
12-06-2018 15:15

За да заздравим и укрепим правилната позиция на стъпалата си, е необходимо да приложим някои прости методи. Те ще ни помогнат за предотвратяване на плоско стъпало и не само.

 

Падането на свода причинява последващи болки в кръста и целия гръбначен стълб. Ето защо е от изключително голямо значение да стъпваме правилно. Вижте начините, по които може да се предпазите от така наречения дюстабан.

 

1. Масаж на стъпалата - спокойно може да го правите сами на себе си, като внимателно масажирате краката си с палци или юмрук, движейки се от петата напред. Започнете от най-вътрешната част на стъпалото, след това в средата и накрая по периферията му.

 

2. Контрастни вани за крака, редуващи топла и студена вода - първо правите топла вана с морска сол, борови иглички или лайка, последвана от поливане на краката със студена вода.

 

3. Ходене на бос крак по неравни повърхности - пясък, малки камъчета, трева или пътеки в гората.

 

4. Обърнете внимание на обувките си - избягвайте некачествени обувки с бързо деформиращи се подметки. Ако нямате възможност да носите ортопедични обувки, то поне се снабдете с ортопедични стелки.

 

Източник: Framar.bg

 


 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени