Шрифт:

Хранене след тренировка - перфектното възстановяване

Хранене след тренировка - перфектното възстановяване
14-06-2018 16:01

Ако четете тази статия за хранене след тренировка, със сигурност полагате много усилия в спорта и винаги се стремите да се представите по най-добрия начин. За да се заредите с енергия, най-вероятно сте помислили повече за храненето си преди, отколкото за храненето след тренировка. Но консумирането на правилните хранителни вещества след тренировка е също толкова важно, колкото и това, което ядете преди нея, както и всичко консумирано през останалата част на деня.


Това е подробно ръководство за храненето след тренировка, за да извлечете максимални ползи от отделеното време за спорт.

Храненето след тренировка е важно


За да се добие по-ясна представа как следтренировъчното хранене и изборът на правилните храни могат да помогнат с тренировките, е важно да се разбере как тялото реагира и по какъв начин е засегнато от физическата активност. Когато тренирате, вашите мускули използват складирано гориво в тях, което се нарича гликоген. Това води до частично изчерпване на този ресурс след продължителен спорт. В същото време някои от протеините в мускулите също се разрушават и биват повредени.


ДОЧЕТЕТЕ - ТУК

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени