Шрифт:

Как родителите да предпазят децата от травми

Как родителите да предпазят децата от травми
25-07-2018 09:57

Участието в спортни занимания е безспорно важен елемент от здравословното развитие в активна детска възраст. Контузиите обаче също са неразделна част от детството на всеки.

Повече от 2.6 милиона деца в света на възраст до 19 години посещават годишно спешното отделение на болница заради сериозно нараняване, получено по време на игра, или при спортни занимания.

Има няколко стъпки, които родителите биха могли да предприемат, за да помогнат на децата да бъдат вън от опасност на игрището и извън него, изброява cdc.

- Когато децата са активни в спорта, е изключително важно да са добре екипирани с предпазващи средства според спецификата на спорта.

- Важно е също така самата предпазваща екипировка да е в добро състояние и да се носи правилно. Защото в противен случай често води до дискомфорт и не може да предостави нужното ниво на предпазване от контузии.

- Друго много важно нещо е спортната зала или програмата, по която е записано вашето дете, да предоставя информация и да учи както малките, така и родителите, по какви начини могат да се предотвратят най-добре контузиите.

- При спортни занимания навън е важно да се обръща внимание и на климатичните условия. Хлапето трябва да се приспособи, ако времето е много топло или влажно, за да се избегне прегряване, или настинки.

- Също така и родителите, и треньорите трябва да обръщат специално внимание на правилната хидратация на малките и да настояват те да пият достатъчно вода. И, разбира се, да са подходящо облечени.

- Не трябва да забравяме и самото отношение към спорта – родителите трябва да бъдат добър модел на подражание за децата и сами да практикуват безопасен спорт, носейки предпазна екипировка и спазвайки правилата на играта.

 

Източник: Новите родители

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени