Шрифт:

Начева: Не съм разочарована, бих живяла в Берлин

Начева: Не съм разочарована, бих живяла в Берлин
Снимка: Илиан Телкеджиев, LAP.bg
08-08-2018 14:37 | Яна Касова

Александра Начева не е разочарована от това, че не се класира за финала на тройния скок при дебюта си на европейско първенство при жените. Състезателката на Стойко Цонов постигна 13.39 м, но вече мисли за Младежката олимпиада.

 

„Още като пристигнахме в Берлин започнах да се вълнувам. Постоянно съм: „Стойко, виж еди-кой си, Стойко, виж този”. Усещането е страхотно, сподели Начева. - Това вълнение може би беше едната част, която оказа влияние върху днешното ми състезание. Още като излязохме на пистата, вече беше станало много горещо, после и с това забавяне, което се получи заради някаква техническа причина. Не мога да кажа, че това са големи фактори, които оказват влияние, но една малка част – може би, да. Не дойдох с очаквания, но очаквах поне малко по-добър резултат. Чувствам се нормално. Нямах очаквания и не съм разочарована. Всичко е наред. Винаги очаквам да скачам максимално на състезание и може би това днес беше максимумът ми.”

 

Пред Начева стои още едно голямо изпитание, което вече няма да е само за опит – Младежките олимпийски игри през октомври.

„Не мисля, че ще има някаква почивка. Остават два месеца до Буенос Айрес, ще трябва да тренираме, няма как да почиваме”, заяви 16-годишната атлетка, която на 20 август ще стане на 17, а тя вече има любим град Берлин. -  Много ми хареса Берлин. Уникален град. Дори казах на Стойко, че бих живяла тук. Много красив, подреден град. И кварталът, в който е хотелът ни, е уникален. Стадионът е уникален и всичко много ми харесва.”

 

СНИМКИ от състезанието - ТУК

 

От Берлин:
Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 

Новините от европейското първенство в Берлин достигат до вас със съдействието на

Болница „Тракия” и Парк-хотел „Стара Загора”.


Тагове: ЕП 2018, Александра начева, Троен скок
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени