Шрифт:

Демирева отново е вицешампионка на Европа

Демирева отново е вицешампионка на Европа
Снимки: Илиан Телкеджиев, LAP.bg
10-08-2018 22:22

Олимпийската вицешампионка Мирела Демирева спечели сребърен медал на скока на височина на eвропейското първенство по лека атлетика в Берлин с постижение от 200 см.

 

Българската състезателка направи странно, но много смело състезание, като след скока на 194 см от втори опит, пропусна 196 см и 198 см, където се решаваха медалите. Първите два опита на Демирева бяха далеч от желаното от нея и българските фенове на леката атлетика - неуверен разбег и недостатъчна височина на скока.

При третия обаче, въпреки че закачи летвата, тя успя да скочи височината - за втори път в кариерата си.

 

Мирела започна да скача на 200 см, като за момента беше пета, а в сектора беше само Мария Ласицкене. Рускинята реализира успех 200 см от втори опит, а Демирева бутна два пъти. Но българката показа желязна психика и от трети опит за втори път в кариерата си постигна 200 см. така от пето място се изстреля на второто място.

 

Двете отидоха да разиграват титлата на 204 см, където обаче записаха общо шест фаула.

 

Бронзът е за Германия и Мари-Лауренс Юнгефлайш – 196 см.

 

Демирева донесе 40-ия медал за България от европейски първенства на открито. Това е и шестото ни отличие в скока на височина. Стефка Костадинова е шампионка през 1986 г., когато Светлана Лесева е втора. Венелина Венева-Матеева спечели среброто през 2006 г. Георги Дъков е трети през 1990 г. Демирева пък вече е с две втори места, след като и преди две години в Амстердам спечели среброто. 

 

СНИМКИ от триумфа на Демирева - ТУК

 

СНИМКИ и от стартовете на останалите българи - ТУК 

 

От Берлин:
Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 Тагове: ЕП 2018, Мирела Демирева, Европейско първенство, Скок височина
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени