Шрифт:

Лалова: Почувствах се вкъщи, бягам за медалите

Лалова: Почувствах се вкъщи, бягам за медалите
Снимка: Илиан Телкеджиев, LAP.bg
10-08-2018 21:34 | Яна Касова

Ивет Лалова е спокойно след първото си бягане на европейското първенство в Берлин. Тя премина сигурно полуфиналите на 200 м и утре вечер ще стартира във финала.

 

Подробности за бягането й прочетете - ТУК

 

„Определено не се влиза лесно на финал на европейско първенство, каза носителката на седем медала от европейски първенства Лалова. -  Може би изглежда лесно отстрани. Дори имаше хора, които днес ми пуснаха съобщения, не бългати, разбира се: „хайде, готова ли си да вземеш медала, ти си си най-добрата, можеш го”. Де, да беше лесно! Честно казано, след като издържах това бягане и бягах така, значи съм добре. Много се притеснявах. До преди малко бях в една еуфория и в едно полупияно състояние. Не знаех къде се намирам, защото през последните седмици имах невероятно много изживявания покрай тази контузия. И в един моментси казах „ОК. Кракът добре, но аз къде съм? И къде останах в цялата подготовка”. Работих по всеки един метър от тези 200 м от момента, в който решихме, че ще се съсредоточа повече върху 200 м и ще загърбим 100. Дойдох във възможно най-доброто си състояние и утре ще се боря с цялата си душа и сърце за медалите.

 

Много се успокоих след този полуфинал, защото много се притеснявах преди това бягане. Симоне ме успокояваше, казваше „спокойно, в момента, в който излезеш на пистата няма да усещаш нищо”. И странното беше, че когато бях зад блокчето изведнъж станах много спокойна. Почувствах се вкъщи, все едно съм била вече тук и вече съм го бягала. Може би толкова пъти съм го бягала в главата си, че се почувствах изключително спокойна и след това минах в една еуфория. Контролирах бягането, знаех къде съм, видях накрая, че се движа свободно след Дина (б.а защитаващата титлата си Дина Ейшър-Смит), както и очаквах. И дори успях мъничко да се съхраня в последните метри, за да имам повече сили за утре.” 

 

Още СНИМКИ - ТУК 

 

От Берлин:
Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 

Новините от европейското първенство в Берлин достигат до вас със съдействието на

Болница „Тракия” и Парк-хотел „Стара Загора”.


Тагове: ЕП 2018, Ивет Лалова, 200 м
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени