Шрифт:

Ефтимова: Нямаше да си простя, ако не бях бягала този полуфинал

Ефтимова: Нямаше да си простя, ако не бях бягала този полуфинал
Снимка: Илиан Tелкеджиев, LAP.bg
11-08-2018 00:34 | Яна Касова

Инна Ефтимова успя да направи четири бягания на европeйското първенство в Берлин. Тя стигна до полуфинали и на 100 м, и на 200 м. А на три от стартовете си бяга с травма в лявото бедро, която получи при загряването за втория етап на 100 м.

 

„За съжаление, положението с травмата ми стана по-зле в първи коридор, каза Ефтимова след полуфинала на 200 м, където отпадна с 23.63 сек. - Напрежението падаше точно на контузения ми крак. Но все пак съм доволна, че бягах. Нямаше да си го простя, ако не бях бягала този полуфинал. Имах сили за финали, определено. Ако бях здрава, мисля, че щях да съм там.

 

Как се чувствам? Разочарована съм, защото се контузих точно тук. За първи път успях да дойда здрава. Докрая се чувствах много добре. Бях подготвена и тук се случиха тези неприятности. Но контузиите са част от играта и никой не е застрахован, допълни още Инна. - Честно казано, нямам обяснение от какво дойде контузията. Възможно е да е от пистата. Чух, че и други състезателки – и спринтьорки, и скачачки, имат подбни на моя проблем. И не са малко на брой. Но все пак няма как да съм 100% сигурна, че това е причината.

 

Прогноза за финала – кой ще спечели ли? Много ми се иска да е Ивет. Все пак сме българи, вярвам в нея. Тя е много опитна и се надявам, че ще ни зарадва”, коментира Ефтимова.

 

Още СНИМКИ - ТУК 

 

От Берлин:
Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 

Новините от европейското първенство в Берлин достигат до вас със съдействието на

Болница „Тракия” и Парк-хотел „Стара Загора”.


Тагове: ЕП 2018, Инна Ефтимова, Ивет Лалова, 200 м, 100 м
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени