Шрифт:

Габи Петрова: Сама си направих мъчно състезанието

Габи Петрова: Сама си направих мъчно състезанието
Снимка: Илиан Телкеджиев, LAP.bg
11-08-2018 01:02 | Яна Касова

Габриела Петрова си тръгна усмихната след финала на троен скок на европейското първенство в Берлин. С най-добър опит от 14.26 м тя се класира на шесто място.

 
„Усмихната съм, защото за мен беше чест да бъда тук след толкова години прекъсване. Отделно, че имах честта да се състезавам на този стадион, коментира Петрова. - Няма как да съм доволна от резултата, сами виждате, че беше мъчно състезание – аз си го направих такова. Така и не стъпих на дъската, реалните опити мисля, че сами ги видяхте. Щях да съм много по-напред. Не е станало нищо кой знае колко драматично. Но не трябва да се допуска повече да се получават такива неща. Дори и 15 метра да скочиш, когато не е от правилното място, няма никакво значение. Състезанието е свършило, продължавам да работя. Вярвам в себе си и знам, че рано или късно този труд ще се покаже. Бих казала, че това шесто място е една глътка свеж въздух за мен, защото, знаете, че последните няколко години ми беше много трудно във всяко едно естество. И самото влизане във финала е една крачка напред към сбъдване на най-големите ми мечти.”

 

Европейската вицешампионка в тройяни скок в зала от 2015 г. разясни и защо има проблеми с разбега си.

„Първите неща, които ми влизат в главата са, че може би прекалената амбиция и прекаленото желание ми изиграват лоша шега. Знаейки че съм готова за медал и много исках да се случи, всеки път правех някакви промени в разбега, а не бива да се случва на такова голямо първенство, сподели възпитаничката на Атанас Атанасов. - Това са абсолютно мои грешки, няма кой друг да виня. Аз съм на пистата, всичко зависи от мен. Нещата са стоят така, че аз не скачам от цели разбези на тренировка. Именно заради травмите в кръста, които имам. Правя това с цел да се запазя, защото са много травмиращи. Може би това е причината да има неточност в бягането ми. Рано или късно грешките се изчистват. Нямам как, след като работиш продължително време да не с есправиш с тях. Може би е въпрос на време.”

 

Сега пред Петрова предстои финал на Диамантената лига, който е в края на август в Цюрих.
„Може би преди това ще имам още един турнир, но още не го знам на 100 процента, сподели още тя. - Дори и да скоча повече на следващите състезания и да ме е яд, след като е след европейското първенство, няма значение. Може би ще видя едно удовлетворение за себе си и за труда, който съм положила.

 

Още СНИМКИ - ТУК 

 

От Берлин:
Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 

Новините от европейското първенство в Берлин достигат до вас със съдействието на

Болница „Тракия” и Парк-хотел „Стара Загора”.


Тагове: ЕП 2018, Габриела Петрова, Троен скок
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени