Шрифт:

Начева отказа комерсиалните турнири

Начева отказа комерсиалните турнири
14-08-2018 16:12

Световната шампионка в тройния скок за девойки под 20 години и сребърна евромедалистка за девойки под 18 години от това лято Александра Начева е получила много покани за участие в комерсиални турнири, но треньорът й Стойко Цонов ги е отказал. Това съобщи самият той по време на награждаването за спортист и треньор на месец юли в анкетата на Пресклуб “България” по-рано днес.

 

“Няма да участва на повече състезания до Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес - има много покани за комерсиални турнири, но ги отказах, защото се насъбраха повече състезания и искам малко да потренираме. А и тя още не е готова за комерсиални турнири. Идеята ми е да се направи лагер около 10 дена - встъпителен, с кросове и походи на високо. Финалният етап ще бъде в Аржентина. Имаме си много добри условия за подготовка тук, но по изискване на Международния олимпийски комитет (МОК) всички състезатели ще заминават на 2 октомври. Малко е притеснително това, но за всички ще бъде еднакво”, каза Цонов.

 

“За първи път ще влезем в трети състезателен цикъл - зимен, летен и в Буенос Айрес ще е пролет. Имаме два месеца да подходим към трето важно състезание за годината. Надявам се и другите участници да бъдат затруднени. Ще имаме 12 дни за аклиматизация. Очаквам поне две китайки и две кубинки да тренират за тази дисциплина, плюс Висенте. Тройният скок ще бъде най-интересната дисциплина от леката атлетика в Буенос Айрес”, добави пловдивският специалист.

 

Източник: sportal.bg

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Александра Начева, Троен скок, Стойко Цонов
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени