Шрифт:

10 съвета от бившия към настоящия атлет

10 съвета от бившия към настоящия атлет
28-08-2018 10:37

Световният шампион на 200 м от Атина 1997 г. Ато Болдън (Тринидат и Тобаго) има няколко съвета към сега действащите атлети.

„Написах тези неща, не защото ги спазвах перфектно преди, не за да проповядвам, но защото не ги осъзнавах. Аз имах своето време, сега вие вземете максимума от своето", прави уточнение носителят на четири медала от Олимпийски игри и на четири от световни първенства Болдън, който в момента е коментатор към американската телевизия NBC.

 

10. Запазете част от тази енергия, която константно разпилявате. Тя има край.

 

9. Никой не е запомнил болката, но медалите са вечни. Давайте! Нито един професионален атлет не е умрял от тренировка. Разкаянието за „скатаването" след края на кариерата не е приятно.

 

8. Нито една от фирмите за шпайкове, която вие обичате, не обича вас. Романтика без финанси е глупост.

 

7. Съперниците, които си мислите, че мразите изключително много, ще бъдат ваши приятели, след като спрете да се състезавате. Състезавайте се без омраза!

 

6. Решете с какво ще се занимавате след спорта в началото или средата на кариерата си, а не след нея. Изостанете ли с избора, ще загубите.

 

5. Един ден ще се събудите и вече няма да сте бързи. Спортната кариера определя ли целия ви живот или съществуване? Не трябва! Вие имате живот и не трябва да се опитвате да наваксвате след кариерата си.

 

4. Използвайте най-хубавото от това да бъдете атлет - пътуването. Прекарвате години на екзотични места, но всичко което знаете е хотели и McDonald′s - това е безмислено. Излезте навън, правете снимки, научете нещо. Възползвайте се от опита на чуждите народи.

 

3.  Кариерата ви е безкрайно по-забавна с добра тренировъчна група. Изберете я разумно. Много вероятно е да се връщате към кариерата си по-късно с омраза, ако не сте харесвали колегите си.

 

2. Европа може да бъде дива, луда и забавна... и това може да съкрати вашата кариера драстично - ако сте в състояние да действате като глупак. Европейците често прекратяват преждевременно перспективната си кариера.

 

1. Спестявайте парите си сякаш животът ви зависи от това (което е така). Правете така, че да печелите повече пари, докато можете да го правите. И да, бъдете професионалист в това. „Вашият братовчед, който е добър във финансите" не се брои...

 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com
Последни новини Най-четени