Шрифт:

Държавата инвестирала 350 млн. лв. в спортни зали

Държавата инвестирала 350 млн. лв. в спортни зали
′Арена Бургас′ ще приема големи първенства по лека атлетика.
12-09-2018 10:52

Държавата е инвестирала 350 млн.лв. в изграждането и ремонтирането на спортни зали. Това информира министър-председателят Бойко Борисов.

 

Той инспектира строежа на залата в Бургас, чийто ремонт се забави с няколко години, а според премиера съоръжението е от огромно значение, защото ще позволи България да домакинства още повече състезания от най-висок ранг. Планира се след откриването на "Арена Бургас" страната да кандидатства за домакинство на европейски и световни първенства по лека атлетика в зала.

 

Придружен от кмета Димитър Николов и зам.-кмета по строителството Чанка Коралска Борисов разгледа докъде е стигнало изграждането на мащабното спортно съоръжение, в което ще се провеждат европейски и световни спортни мероприятия и концерти.

 

"Гоним срокове. Когато е готово, всички искат да дойдат, но докато се строи пречат, говорят глупости, плюят защо сега се строи. А догодина като дойдат, ще се избият кой да седне пръв", коментира премиерът в неформален разговор с кмета Николов.

 

Спортната зала е без аналог за България и е разделена функционално на четири подобекта - основна зала за лека атлетика, хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и др., в това число концерти, конференции и конгреси, малка зала с капацитет 1500 души, тренировъчна зала и открит етажен паркинг с над 800 места.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Бургас, Арена Бургас
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени