Шрифт:

Лалова се цели в Олимпиадата през 2020 г.

Лалова се цели в Олимпиадата през 2020 г.
14-09-2018 10:51

 

Ивет Лалова е приключила спортния сезон щастлива и леко тъжна. Но тя сподели в сутрешния блок на БНТ1, че мисли за сезон №20 в професионалния спорт, който се пада през 2020 г.
"Не беше лесно, особено когато имаш и контузии. Сезон номер 18 идва и мисля в дългосрочен план за Олимпийските игри през 2020 г. Едва ли ще отида на 400 м, особено в края на кариерата, няма да издържа, но ще се радвам, ако успея да се задържа в 200 м", каза спортистката ни.
"Обожавам България и искам през моя опит и обич да върне нещо на страната, да развия детския спорт или този при подрастващите, не знам засега как, но искам да оставя нещо след себе си в спорта", каза Ивет Лалова.
Затова и тя вече прави състезание за деца. Нейният клуб Ивет Лалова Спринт Академи организира състезанието "Открий шампиона в теб", на който утре се очаква да стартират 350 деца на Националния стадион "Васил Левски" в София. Ще има изненади и известни личности, с които децата ще могат да се запознаят. 
Лалова отбеляза, че за първи път организриа подобно нещо и че децата я карат да се връща назад във времето.
"Те ме подсещат защо аз съм започнала с леката атлетика, а една от причините беше чисто любопитство и сега не мога да спра", каза Лалова.
Според нея с пример може да се откъснат децата от компютрите и да се заведат на стадиона.
"Успехите ми в спорта и възможността да се организират спортни събития помагат на тази кауза. Така децата ще разберат, че спортът е важен, модерен, здравословен", коментира Ивет.

Вижте ВИДЕО от гостуването на Лалова в сутрепния блок на БНТ1 - ТУК

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Ивет Лалова
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени