Шрифт:

Кипчоге: Един милиард ще бягат маратони и рекордът ми да бъде подобрен

Кипчоге: Един милиард ще бягат маратони и рекордът ми да бъде подобрен
22-09-2018 11:44

Рекордьорът в маратона Елиуд Кипчоге (Кен) вярва, че върховото му постижение ще бъде подобрено. Олимпийският шампион в дисциплината очаква също да се повиши популярността на бягането в световен мащаб.
През миналия уикенд Кипчоге спечели маратона в Берлин с най-добро време в историята. Кениецът измина дистанцията от 42.195 км за 2.01:39 часа, с което смъкна впечатляващите 1:18 минути от предишното върхово постижение на сънародника си Денис Кимето.
"Това, което постигнах в неделя, ще бъде подобрено в бъдеще. Очаквам около един милиард по света да бягат маратони и времето ми да бъде подобрено", каза Кипчоге пред BBC.
Резултатът на 33-годишния кениец в Берлин е забележителен. Свалените 78 секунди от предишното най-добро постижение е най-голямата поправка на рекорда за повече от половин век, откакто през 1967 г. австралиецът Дерек Клейтън смъкна 2:37 мин.
"Това е голямо подобрение, което доказва на хората, че ако работиш усилено, можеш да постигнеш повече. Когато бягам, мисля за времето, с което ще финиширам, дистанцията и в главата ми най-често изскача това, което съм правил на тренировка. Да бягаш бързо е забавно и в края на състезанието изпитваш наслада", каза още Кипчоге.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Маратон, Елуд Кипчоге
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени