Шрифт:

Предствиха първия климатизиран стадион в Доха

Предствиха първия климатизиран стадион в Доха
26-09-2018 09:15

Първият климатизиран стадион вече е факт. Климатичната система, която ще поддържа международния стадион "Халифа" в Доха (Кат) на удобна температура за спортисти, служители и фенове и защитаващи всички от пустинния климат в Катар, беше представена по време на визита на ИААФ за предстоящото след година световно първенство.

 

"Не знам дали останалата част от света наистина вярваше, че това е възможно, но това е една невероятна система и показва, че нашите шампионати могат да се провеждат тук в добра среда за спортистите, каза членът на Съвета на ИААФ Джеф Гарднър. – Винаги съществуват предизвикателства, които се подготвят за подобно събитие, но ако организационният комитете на Доха издигне на такова ниво всички предизвикателства, както и това, тогава първенството е в безопасни ръце.”

 

Вицепрезидентът на ИААФ Дахлан ал Хамад, който е и директор на местния организационен комитет за първенството, заяви, че е уверен, че Доха ще бъде готова да бъде домакин на атлетите на света.

 

"Нашето летище и хотелите са готови, нашият стадион е готов, програмата ни за билети ще бъде обявена на 27 септември, когато отбелязваме една година до световното първенство, коментира ал Хамад. - Всички големи парчета са на мястото си. Нашата задача през следващата година е да свържем всички парчета заедно, докато се подготвяме да организираме иновативно и вълнуващо събитие, което ще ангажира феновете на атлетиката както в близост, така и отдалеч.”

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: СП 2019, Катар, ИААФ
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени