Шрифт:

Мирела Демирева се мотивира с деца за новия сезон

Мирела Демирева се мотивира с деца за новия сезон
04-10-2018 16:43

Олимпйската и европейска вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева намери нов начин да се мотивира броени дни преди да отлети за Холандия за началото на новия си подготвителен сезон.

 

Мирела се включи в програмата Детска атлетика на БФЛА и ИААФ в столичното 93 СУ "Александър Теодоров – Балан", където Демирева зарадва учениците от IV клас. Тя проведе загрявката на децата преди заниманията им по „Детска атлетика” и ги награди с грамоти. Атлетката ни раздаде десетки автографи и се снима с новите си фенове.

 

„Най-големият ми мотиватор е Стефа Костадинова, защото тя е жената, скачала най-високо на цялата планета, каза Демирева при разговор с по-големите ученици и тези от паралелката по журналистика в училището. – Но не е задължително да търсииш мотивация в конкретен човек. Днес, например, се срещнах с дечицата по време на състезнието по „Детска атлетика” и видях как се влагат на 100%, за да помогнат на отбора си да спечелят, как се обединяват дори с конкурентите си. Видях колко са искрени, когато идваха да ме прегърнат. Това е една истинска мотивация за мен.”

 

Мирела отдели повече от час в импровизираната лекция, която беше под формата на дискусия. Учениците зададоха много въпроси на звездата на спорта ни, като тя успя да задоволи любопитството на всеки. Сподели с децата колко много обича леката атлетика и как е най-важно да знаеш какво искаш да постигнеш. Тя отговори на всеки въпрос, дори обясни защо, когато си в чужбина трябва да знаеш друг език, различен от българския. Тя призна, че е срещнала много трудности в кариерата си, но и сподели а е успяла да се справи стях. Спортиската разказа за това как се справя по време на дългите пътувания в чужбина и призна, че знае английски и италиснки език много добре, че в момента учи холандски, а от училище си спомня и руския. Мирела каза на децата, че всеки език е богатство и ги призова да се хранят разнообразно и им призна, че не пие енергийни напитки, защото са вредни.

 

СНИМКИ от срещата на Мирела Демирева с учениците - ТУК

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Мирела Демирева, Детска атлетика
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени