Шрифт:

Над 4000 бегачи на Софийския маратон

Над 4000 бегачи на Софийския маратон
09-10-2018 14:06

Рекордните над 4000 атлети от 48 страни ще стартират в Софийския маратон в неделя. 

 

 „Маратонът отдавна се е превърнал в един от спортните символи на българската столица. Тази есен организаторите подготвят една наистина внушително събитие, в годината, когато София е Европейска столица на спорта, каза Елен Герджиков, председател на Столичен общински съвет и председател на Фондация „София – Европейска столица на спорта“. - Само в класическата дистанция от 42.195 км участниците са 550, сред тях ще има 12 много силни състезатели при мъжете и 6 при жените. Това са елитни маратонци от Кения, Мароко, Уганда, Руанда, Тунис, Етиопия и др. В масовият старт на 3 км досега заявките са над 700 и се очаква да достигнат 1200. Софийският маратон отново обединява няколко благотворителни каузи, а по трасето ще помагат стотици доброволци”

 

Герджиков призова за толерантност и разбиране от страна на гражданите във връзка причинените неудочства от промените в движението на част от булевардите по трасето за няколко часа.

„Всеки град има подобно събитие и е горд със своя маратон. Нека отдадем заслуженото на атлетите и да ги приветстваме,“ заяви още Герджиков.

 

Трасето за маратона е с обиколка от 10.550 км, която стартира пред Националния стадион „Васил Левски” и обикаля централните улици на града, оито ще бъдат затворени за движение в периода между 6:00 и 16:00 часа в неделния ден.  

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Софийски маратон 2018
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени