Шрифт:

Маратонът на столицата кандидатства за ранг на ИААФ

Маратонът на столицата кандидатства за ранг на ИААФ
09-10-2018 14:17

Софийският маратон ще направи опит да влезе във веригата шосейни бягания на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ), която е на три нива – Gold, Silver, Bronze Label.

 

На надпреварата в неделя, 14 октомври, ще присъства делегат на ИААФ -  Карло Кардосо. Португалецът ще инспектира трасето и цялостно ще оцени организацията на състезанието, което кандидатства за категория Bronze Label. Карлос Кардосо е ръководител на най-голямата европейска неправителствена организация в спорта – ЕНКСО.

 

„Софийският маратон се развива. Имаше времена, в които не беше това, което трябваше да е. Но сега е на стартова позиция, за да атакува Label-системата, каза президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов. - Благодаря на хората, които вършат огромна логистична дейност за да имаме едно отлично състезание.“

 

Очаква се от догодина трасето на маратона да се промени, защото сегашната обиколка от 10.550 км затруднява елитните бегачи. По време на бягането по трасето са всички състезатели на 10.550 км, на 21 м и на маратона, което налага много изпреварвания на елитните състезатели. Увеличаването на обиолката ще позволи да организаторите да поанят и по-голям брой силни бегачи.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Софийски маратон 2018
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени