Шрифт:

Ценов и Балабанов стартират в Сърбия

Ценов и Балабанов стартират в Сърбия
10-10-2018 12:15

Състезателите на Спортен клуб Атлет-Мездра Митко Ценов и Иво Балабанов заминават днес за Сърбия, където ще вземат участие в два международни шосейни пробега.

 

Утре те ще се включат в 55-ото издание на традиционната лекоатлетическа надпревара по улиците на Пожаревац „Grand Prix 2018” Мемориал „Зоран Стякович-Зуре”, а вдругиден в най-старото улично състезание в Европа - 73-ия Мемориал „Александър Петрович”, който ще се проведе в Чуприя. И в двата пробега Митко и Иво ще стартират при мъжете на дистанция от 3000 м.

 

Първият шосеен пробег се организира по случай Деня на Освобождението на Пожаревац от немските окупатори, родния град на бившия югославски президент Слободан Милошевич, а вторият е посветен на известния в близкото минало селекционер и треньор на националния тим по лека атлетика на Югославия Александър (Аци) Петрович в рамките на програмата за Деня на Община Чуприя.

 

Тази неделя, 14 октомври, Митко Ценов и Иво Балабанов ще участват и в 35-ото издание на Софийския маратон, който ще се проведе в столицата. Митко ще стартира при мъжете на една от по-късите дистанции – 10.5 км, а Иво в полумаратона на 21 км.

 

Миналата година Ценов стана победител на 10.5 км с време 33:24 мин, а Балабанов финишира трети с 34:01 мин. През 2016 г. на същата дистанция триумфира техният треньор Йоло Николов с постижение 34:49 мин.

 

Мирослав Гетов

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Митко Ценов, Иво Балабанов
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени