Шрифт:

Япония приема следващато световно за щафети

Япония приема следващато световно за щафети
Снимка: Getty Images
12-10-2018 09:09

Японският град Йокохама заменя Насау (Бах) като домакин на световното първенство за щафетни бягания. Четвъртото издание на шампионата ще се проведе на 11 и 12 май 2019 г.

 

Така само година преди да приеме Олимпийските игри Япония ще организира още едно голямо първенство и ще посрещне атлети от цял свят.

 

През 2014, 2015 и 2017 г. бахамската столица Насау беше домакин на първите три първенства за щафетни бягания, но местното правителство обяви, че няма възможност да даде финансова гаранция за обезпечаване на състезанието и се оттегля от последващи домакинства.

 

„Бахама остави важен отпечатък в атлетическата история, като организира цели три издания на световното първенство за щафетни бягания и за нас е чест и привилегия, че Япония ще поема палката от тях”, каза президентът на Японската федерация по лека атлетика Хироши Йокохама.

 

С население от 3.7 млн. души мултикултурният Йокохама е втроият по големина град в Япония. Разположен е в залива на Токио и първоначално е бил малко рибарско селище. След 1859 г. Йокохама, което означава „хоризонтален плаж”, се разраства бързо, след като става основно пристанище на Япония и врата за международна търговия.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Япония, СП щафети
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени