Шрифт:

Вицешампионът Андреев: Успях, защото чух думи от баща за син, а не от треньор за състезател

Вицешампионът Андреев: Успях, защото чух думи от баща за син, а не от треньор за състезател
Снимки: Илиан Телкеджев, LAP.bg
22-10-2018 10:56 | Яна Касова

Валентин Андреев се окичи със сребърен медал в хвърлянето на чук от Младежките олимпийси игри в Буенос Айрес. Той беше победен единствено от световния рекордьор за кадетите в дисциплината Михайло Кохан (Укр). Андреев сподели, че отличието тежи, но и е стигнал до него, защото край него на стадиона в аржентинската столица е бил баща му. Прочетете какво разказа пред BGathletic.com Вальо за участието си на най-големия спортен форум при подрастващите.  

 

- Вальо, тежи ли този медал?
- Да, тежи. Стойността му е много голяма. За мен това е най-тежкият медал, който съм печелил. Не като грамаж, а като стойност... за мен е много ценен.

 

- Трудно ли беше състезанието?
- Да. Честно казано, състезанието беше едно от най-трудните ми до момента. Но се радвам, че успях да преодолея трудностите и да се вкарам в ред и да покажа това, което мога. Трудно беше от псхилогическа гледна точка - заради това, че се притесняваш, излизайки на такъв голям форум, очакваш нещо и искаш да го направиш и това те притеснява. Но най-трудното беше, че започнах първия етап на състезанието с фаул, което малко ми обърка главата. Но след това успях да се вкарам в час и да покажа това, което можех.

 

- Победим ли беше Михайло Кохан?
- Може би е победим, но вероятно не беше сега моментът. Надявам се догодина. И това е целта ми – да дам всичко от себе си да съм №1.

 

- Няколко пъти вече се срещате с Кохан. Приятели ли сте?
- Вече направихме доста големи състезания с него. Сприятелихме се. Наистина сме приятели. Общуваме си. На първо място, конкурентът ти трябва да ти е приятел, защото така самото състезание става по-лесно и аз лично се надявам и занапред да е така – да се срещаме на големи форуми, всеки да показва каквото може и най-добрият да побеждава.

 

- Баща ти Андриан Андреев е и твой треньор. По време на състезание той баща ли е или треньор?
- На това състезание влезе повече в ролята на баща. Както казах, не започнах по най-добрия начин, а завърших по много добър. Това беше заради баща ми. Защото той ми каза думи, които бяха от баща за син, а не от треньор за състезател. Това ме вкара психологически в ред и вече останалото стана, както си трябваше. 

 

- Отпразнувахте ли медала в Буенос Айрерс?

- Празнувахме и там, но нямам търпение да се прибера в Балчик – да видя приятелите си, семейството си. Наистина, беше много вълнуващо след състезанието, много съм доволен от всичко.

 

- Сега ще се върнеш към ежедневието си.

- Още не съм ходил на училище тази година. Бяхме на подготвителен лагер и сега ще трябва да се съсредоточа и да наваксам изпуснатото. Но и тренировките няма да изостанат. След няколко дни пак започваме тренировки и да гоним целите си за следващата година.

 

Кой посрещна спортистите ни четете - ТУК

 

Още СНИМКИ от посрещането на тима - ТУК

 


 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: МОИ 2018, Валентин Андреев, Андриан Андреев, Чук
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени