Шрифт:

Веселин Живков: Показах резултат, с който не могат да се похвалят много атлети

Веселин Живков: Показах резултат, с който не могат да се похвалят много атлети
23-10-2018 16:30 | Яна Касова

Веселин Живков финишира 16-и сред кадетите под 18 г. на 200 м на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Арж). Постиженията му от двата етапа на състезанието бяха 22.00 се и 21.47 сек, а според регламента общият им сбор игра за крайното класиране. Живков е рекордьор на страната ни за възрастта си в дисциплината с 21.36 сек. Ученикът в софийската Природо-математичеса гимназия сподели пред BGathletic.com какви емоции остават след първата му Олипииада.

 

- Веско, определяш ли като успешно участието ти на Игрите в Аржентина?    

- Доволен съм, защото, все пак, вторият ми резултат беше абсолютно задоволитен, с който не биха могли да се похвалят много атлети, дори в Европа.

 

- Какво се случи в първото бягане и даде такава голяма разлика в първия и втория етап?
- Тръгнах с всички сили, много бързо и усетих напрежение в бедрото. Наложи се да намаля. За второто бягане оправихме нещата, успях да се възстановя и нямах проблеми след това. Времето беше доста студено преди самото състезание. През деня беше слънчево, но предния ден беше изключително студено и общо взето всички състезатели дадоха по-слаби резултати.

 

- Какви спомени ще останат в съзнанието то от Буенос Айрес?

- Беше изключително готино. Радвам се, че бях част от тази Олимпиада. Надявам се пак да бъда част от някоя Олимпиада. Защото това беше едно изключително изживяване и беше много различно от всички състезания, на които да съм бил до сега. Запознах се с много хора, намерих много нови приятели, срещнах много готини хора. Изобщо беше страхотно. Всичко беше добре организирано. Разходихме се из централната част на Буенос Айрес, видяхме забележителностите, видяхме по-известните квартали, купихме си сувенири. И сме изпълнени със спомени.

 

- Родителите ти те следват на всяо състезание. Бяха и в Буенос Айрес. Помага ли ти тяхното присъствие?
- Винаги са с мен, винаги ме подкрепят и много се радвам, че винаги мога да разчитам на тях.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: МОИ 2018, Веселин Живков, 200 м
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени