Шрифт:

Митко Ценов и Маринела Нинева са шампионите на крос

Митко Ценов и Маринела Нинева са шампионите на крос
27-10-2018 17:37

Митко Ценов (СК Атлет–Мездра) и Маринела Нинева (Локомотив–Дряново) спечелиха националните титли по кроскънтри при мъжете и жените от първенството на страната в Сунгурларе.

 

Ценов премина дистанцията от 10 000 м за 31:21 мин, а само треньорът му Йоло Николов успя да задържи темпото му и финишира втори за 31:32 мин. Бронзовото отличие бе за Стоян Владков (Дунав–Русе), който завърши за 32:08 мин.

 

Медалистите и Димчо Мицов (Рилски атлет–Самоков) бягаха заедно в първите три километра. Първи групата изпусна Мицов, а след половината разстояние и Владков не можа да издържи на темпото на атлетите от Мездра.

 

При жените дистанцията беше 8000 м, а Маринела Нинева и Радосвета Симеонова (Добруджа 99–Добрич) доминираха над другите състезателки. Нинева постепенно се откъсна от Симеонова и спечели поредната си национална титла за годината с 29:11 мин. Симеонова е втора с 30:17 мин. Трета на почетната стълбичка бе Кристина Иванова (Младост 2012–Благоевград) – 31:16 мин.

 

Над 170 състезатели от всички възрасти участваха в националния шампионат по кроскънтри, койти за първи пътр се проведе в Сунгурларе.

 

На 26 октомври в града се откри и изложба за историята на спорта в община Сунгурларе, като един от най-успешните местни спортисти е Шабан Мустафа – многократен шампион на България в бяганията на дълги разстояния, който бе основен организатор на националния шампионат чрез клуб „Шампион“ – Сунгурларе и БФЛА.

 

ПЪЛНИ РЕЗУЛТАТИ - ТУК

 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Митко Ценов, Маринела Нинева, Крос
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени