Шрифт:

СК Спортико навърши година

СК Спортико навърши година
28-10-2018 13:20

Софийският клуб СК Спортико отпразнува първия си рожден ден. Създадено през октомври 2017, дружеството по лека атлетика бързо се разви и привлече за свои членове много  млади момичета и момчета от столичния град.

 

За тези 12 месеца атлетите на СК Спортико завоюваха общо 12 медала (7 златни, 2 сребърни и 3 бронзови) от националните шампионати при подрастващите. Много повече бяха отличията от различните формати на детските турнири – общо 55 (23 златни, 16 сребърни и 19 бронзови).

 

Първият рожден ден на клуба бе повод за организирането на мило тържество в столичното заведение „Ларго”. На него се събраха повече от 40 млади атлети и атлетки от клуба. От Управителния съвет на клуба с топли думи към спортистите се обърна председателката на СК Спортико Екатерина Тошева – дългогодишна национална състезателка и шампионка в спринтовете на 100 и 200 м.

 

За най-изявените бяха приготвени различни призове. Ето кои получиха плакети за достойно представяне в състезанията през 2018-а:

  1. Най-добър състезател при възрастовата група 6-9 години – Росица Дженева
  2. Най-комплексна състезателка при родените през 2006 г. – Ния Гергова
  3. Най-комплексна атлетки при родените 2005 г. – Яна Ивкова
  4. Най-добър състезател в групата момичета под 16 години – Стиляна Евтимова
  5. Най-добра атлетка при девойките под 18 години – Калина Георгиева
  6. Най-добър състезател при юношите под 20 години – Радомил Калвин
  7. Награда за вярност и преданосткъм СК Спортико – Андреа Савова.
  8. За най-добър атлет на СК Спортико за 2018 г. бе излъчена Мария Симовска – шампионка на 100 м при момичетата под 16 г. и под 18 г. от националните шампионати и бронзова медалистка от Европейските детски игри в Бърно.

 

За най-добър треньор на клуба за изминалата година бе определена Ива Александрова. Наред с обучението на младите атлетки и атлети, Александрова се „разкъсва” и между тренировките в седмобоя и петобоя (шампионка на България и сребърна медалистка от Балканиадата в Стара Загора) и работата си като рехабилитатор в клиниката на д-р Хубенов.

 

Преди няколко месеца към клуб СК Спортико е присъедини и младият и амбициозен специалист Стоян Димитров. Сам той бивш лекоатлет, Димитров не се задоволява само с треньорското поприще, а го съвместява с работата си като учител в столично школо. Въобще в клуба витае една отлична боева атмосфера на целеустременост и високи цели,на толерантност и дружба между състезателите. Приятно е да се наблюдава по време на състезание как всеки помага на другия без капчица завист, а взаимопомощта и доверието между треньорите и състезателите са ежедневие.

 

 

В Управителния съвет на клуба са привлечени и Ася Гекова, Георги Георгиев и Велизар Маринов. Тяхната помощ и съдействие към клуба са неоценими и напълно безкористни и доброжелателни. С тяхната подкрепа на Европейските детски игри в Бърно през септември участваха съвсем успешно Мария Симовска, Стиляна Евтимова, Яна Ивкова и Никол Георгиева, като Симовска се окичи с бронза на 60-е метра! А за всички състезатели бяха организирани два много полезни тренировъчни лагера – в Брацигово и в Долна баня.

 

За следващата 2019-а всички в СК Спортико – и треньори, и състезатели - са настроени оптимистично и с ясни и точно определени цели и стремежи. Девизът на отбора може да се определи със следните думи: „Днес – по-добре от вчера, утре – по-добре от днес!”. Пък и граници в постигането на задачите не би трябвало да има. Ще поживеем, ще видим!

 

Александър Вангелов

 


 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: СК Спортико
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени