Шрифт:

Лалова отново в Комисията на атлетите в Европа

Лалова отново в Комисията на атлетите в Европа
04-11-2018 10:41

Ивет Лалова влиза в нов четиригодишен мандат като член на Комисията на атлетите към Европейската атлетика (ЕА).

 

Най-бързата българка беше посочена като фаворит на колегите си от стадиона. Всички 1571 акредитирани атлети на европейското първенство в Берлин през август имаха право да гласуват за своите три фаворити при жените и трима при мъжете. Освен Лалова в Комитета в периода между 2018 и 2022 г. са избрани Ивана Шпанович (Срб), Хана Инглънд (Вбр), Марчин Левандовски (Пол), Янис Лейтис (Лат) и Анхел Давид Родриигез Гарсия (Исп).

 

Периклис Яковаис (Гър) беше одобрен за председател на Комисията на атлетите към Европейската атлетика (ЕА), а от квотата на ЕА беше избрана и Ема Гройн (Шв).

 

Първата среща на комисията по спортисти ще се състои на 8 ноември 2018 г. в Лозана.

 

Комисията на атлетите е с мандат от 4 г. и включва осем спортисти - четири жени и четирима мъже, от които шест (три жени и трима мъже) се избират на европейско първенство по атлетика, а двама (една жена и един мъж) се назначават от президента на ЕА. Основната задача на Комисията е да се поставят и обсъждат всички въпроси, засягащи елитните спортисти в Европа. Един член представя атлетите по време на срещиите на Комисията за състезания към ЕА. Счита се, че Комисията на атлетите към ЕА е гласът на и за всички елитни спортисти в Европа.

 

За Лалова това ще бъде трети мандат в Комисията. В първия й между 2006 и 2010 г. Ивет беше назначена от тогавашния президент на ЕА Хансьорг Вирц. По време на европейското първенство в Цюрих през 2014 г. тя влезе в Комисията по избора на атлетите.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Ивет Лалова, Ивана Шпанович, ЕА
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени