Шрифт:

5 причини да се потите с желание

5 причини да се потите с желание
22-11-2018 16:19

Потта няма приятен аромат, но пък носи много ползи за организма. Мразим я и се опитваме да я спрем по всякакъв начин, освен когато сме във фитнес залата. Тя обаче е естествен начин на тялото да се отърве от токсините и други вредни вещества в организма, които провокират дисбаланс.

 

Ето 5 причини, които ще ви накарат да забравите за аромата и да се потите с желание:

 

Потта помага при редуцирането на килограмите

Чрез потта изхвърляме излишното количество вода и флуиди, които често са причина да се чувстваме тежки и тромави. Това обаче не означава да оставите тялото си дехидратирано и да не излизате от сауната. Потенето подсилва и имунната система.

 

Подобрява циркулацията

Потенето често е резултат от физически труд. Той усилва сърдечния ритъм, което пък кара сърцето да изпомпва повече кръв. Целият процес значително подобрява циркулацията в тялото, както и метаболизма ви.

 

Прави кожата по-гладка

Искате по-гладка и жизнена кожа? Потенето извежда токсините на повърхността, разширява порите и след измиване на лицето дори просто с вода, то изглежда освежено и тонизирано.

 

Подобрява настроението

Няма по-голям враг на стреса от спорта, който винаги е съпроводен и с изхвърляне на огромно количество пот. Изследвания са доказали, че след усилено физическо натоварване депресията и раздразнението изчезват и тялото е заредено с хормони на щастието.

 

Предпазва от камъни в бъбреците

Редовните упражнения и изхвърлянето на токсините и ненужните течности чрез потта са като профилактика за бъбреците ви и не им позволяват да се претоварят и замърсят.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени