Шрифт:

Крайните шампиони в Атлетика за младежи са от Разград и Добрич

Крайните шампиони в Атлетика за младежи са от Разград и Добрич
02-12-2018 21:45

Талантливите Лазар Вълчев (Лудогорец Разград) и Вержиния Костадинова (СКЛА Добруджа-Добрич) са победителите в четвъртото издание на веригата "А1 атлетика за младежи".

 

Финалът на тазгодишното издание бе в "Асикс Арена" в София и бе уважен от министъра на спорта, олимпийската шампионка от Буенос Айрес и световна в тройния скок до 20 г Александра Начева, сребърния медалист на чук от игрите Адриан Андреев, най-бързия български млад атлет Веселин Живков и водещия ни спринтьор при мъжете Денис Димитров. Всички те изгледаха финалните състезания в трибоя и се включиха в награждаването на най-добрите. Всички участници във финалите получиха атрактивни награди.

 

Във финалното състезание в "Асикс Арена" победата при момчетата (60 м, скок на дължина и 800 м) беше за Лъчезар Вълчев (Лудогорец – Разград), който събра днес 544 точки (272 точки, които на финала се умножават по 2). В генералното класиране за веригата Вълчев има 1366 т. Втори в София е Георги Ганджулов (Рилски атлет – Самоков) - 494 т. Той взе среброто и в крайното подреждане с 1258 т. Трети е Христофор Божанов (Лудогорец - Разград) с 392 т. и 989 в генералното класиране. 

 

При девойките тоталната доминация през годината на Верджиния Костадинова (СКЛА Добруджа – Добрич) продължи и днес с победа в трибоя (60 м, скок на дължина и 600 м) с 215 т., които бяха умножени по 2 по регламента за финал и общо тя получи 430 т. В генералното класиране тя има 1087 т. Втора е Никол Ангелова (СК Звездите - Петрич) с 370 т. от днес и общо 937 т., а трета е нейната съотборничка Ванеса Йончева с 370 т. от днес и 917 за финал.

 

Да помага в организацията на стартовете днес се включи и световния шампион на 200 м в зала от Токио 91 Николай Андонов- Таланта. 

 

СНИМКИ - ТУК

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Атлетика за младежи, Разград, Добрич
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени