Шрифт:

Таланта се завърна на пистата като съдия

Таланта се завърна на пистата като съдия
Снима: Илиан Телкеджиев
02-12-2018 21:58

Един от най-големите български атлети Николай Антонов-Таланта направи съдийски дебют във финалния кръг на веригата „Атлетика за младежи“ на 2 декември в зала „Асиск Арена“ в София.

 

Антонов, който е световен и европейски шампион на 200 м в зала, бе в съдийската бригада по времеизмерването на резултатите на 60 м и бяганията на 600 м и 800 м.

 

След много тежки депресии и различни зависимости, Антонов започна терапия в началото на тази година в специализиран център в София с помоща на Би Ти Ви.

 

След десетмесечно лечение легендарният атлет има значително подобрение и вече мисли за постоянна работа, която ще върши успоредно с продължаващото лечение.

 

В края на осемдесетте години на миналия век Николай Антонов бе смятан за един от най-талантливите спринтьори в света, а победи над Карл Люис, Бен Джонсън и Линфорд Кристи го направиха световно известен. След това Антонов започна да участва на скок дължина, където също показа невероятните си качества, но в последните 20 години имаше постоянна борба със зависимости, който го извадиха от обществения живот.

 

Итзочник: списание "Атлетика"

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Николай Антонов
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени