Шрифт:

Упражнения над препятствия - видеоПоказваме ви още от съветите на световния шампион в скока на височина за 2013 г. Богдан Бондарено (Укр) за тренировки. 

 

В няколко материала ще споделяме видеа от тренировките му. Можете да прецените дали да не ги включите и във вашата подготовка.

 

"Тази комплация от упражнения над препятствия е страхотна и помага за подобряване мобилността на тазобедрената става, казва Бондарено. - Също така, тренировките с препятствия могат да ви помогнат да подобрите координацията си и освен това да използвате препятствия, е изключително полезно за скоростната ви тренировка. Ако не знаете как да приложите упражненията, просто започнете от някъде. Моят съвет е да започнете със стречинг за бедрената мускулатура и подобряване гъвкавостта при вътрешна ротация на бедрата. След което можете просто да повторите всичко, което виждате в това видео. И помнете, че гъвкавостта е много важна за много видове дейности, така че не подценявайте тренировката за подвижност на стави и мусули и намирайте време да я включите в графика си.”

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Тренировки, Богдан Бондарено, Скок височина
BGAthletic.com


Още новини


Последни новини Най-четени