Шрифт:

Русия не предаде допинг данните си на УАДА

Русия не предаде допинг данните си на УАДА
02-01-2019 10:19

Президентът на Световната антидопингова агенция (УАДА) Крейг Риди е разочарован, че организацията не получи базата данни от московската антидопингова лаборатория до 31 декември. 


“Много съм разочарован, че получаването на данните от лабораторията в Москва не беше завършено в договорените срокове", каза Риди.

Специалистите от агенцията, начело с независимия експерт Хосе Антонио Паскуал, пристигнаха в Москва на 17 декември, за да започнат работа по извличането на данни от допинг проверките на руските спортисти за периода 2011-2015 година, които се съхраняват в бившата сграда на лабораторията.

Петимата експерти не успяха да изпълнят задачата си, след като руските власти заявиха, че оборудването, което използват, не е сертифицирано в съответствие с руското законодателство.

Сега се очаква делегацията на УАДА, която посети Москва, да направи отчет до независимия комитет.

"Комитетът ще разгледа получените данни на 14-15 януари, след което ще предостави препоръки към Изпълкома на УАДА. Изпълкомът ще разгледа препоръките на комисията възможно най-скоро. Ако комисията препоръча на Изпълнителния комитет да лиши от съответния статут Руската антидопингова агенция (РУСАДА), а изпълнителният комитет се съгласи с това, то тогава РУСАДА ще бъде с променен статут", се казва още в изявлението.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: УАДА, Допинг, Русия
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени