Шрифт:

Китай с ново спортно бижу

Китай с ново спортно бижу
09-01-2019 09:31

В китайския град Цюджоу в провинция Джъдзян започна строителството на впечатляващ спортен комплекс. Проектиран е от китайското бюро MAD Architects, което има офиси и в САЩ.

 

Общата площ ще е 700 000 кв. м, от които 340 000 кв. м ще са за спортните обекти. Сред тях са открит стадион за 30 000 зрители, спортна зала за 10 000 души, закрит басейн с трибуни за 2000 души, тренировъчен стадион, санаториум, музей, хотел, младежки център, търговски площи и др.

 


В комплекса са обособени и различни интересни зони за отдих. Мащабното озеленяване на комплекса създава един нов парк насред града – с модерни линии, но и с форми, които ще се възприемат като естествена част от ландшафта. Мнозина го оприличават като пейзаж от бъдещето, намиращ се някъде между Земята и Марс.

Архитектурата на всички обекти изглежда наистина футуристично. В централната част е разположен стадионът. Той ще се намира в изкуствено създаден „кратер”, чията горна част ще изглежда като въздушен пръстен. Всички сгради и закрити обекти са скрити в изкуствено създадени  хълмове и ще се захранват със зелена енергия.

 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com
Последни новини Най-четени