Шрифт:

Над 200 атлети откриват сезона за мъже и жени

Над 200 атлети откриват сезона за мъже и жени
09-01-2019 10:29

Над 200 атлети ще участват на първото състезание от календара на БФЛА за мъже и жени за годината, а именно 48-то издание на международния турнир „Академик“. Надпреварата е в събота, 12 януари от 18:00 часа в столичната „Асикс Арена”.

 

Състезанието ще бъде първа проверка на атлетите и възможност за покриване на нормативи за предстоящите балкански шампионати и европейско първенство в зала.

 

Състезанието, което е Галавечер на атлетика, ще бъде съпътствано от тържествена церемония, отбелязваща 70 годишнината от началото на леката атлетика в дружество Академик и 25 години от основаването на СКЛА Академик София. Много изтъкнати деятели, треньори и състезатели ще бъдат почетени и наградени, информират организаторите от едноименния атлетически клуб.

 

И тази година ще има специални награди и парични премии в някои дисциплини. Турнирът започва с дисциплината 60 м с препятствия за юноши под 20 год., където победителите, заедно с медалите, ще получат премия, осигурена от г-н Пламен Кръстев, един от най-изтъкнатите състезатели от миналото и бивш рекордьор в тази дисциплина. На 800 м при мъжете, която се очертава и като една от най-масовите, ще бъде връчен приз „Мануш Димитров“. Той е сред най-изтъкнатите треньори в средните и дългите бягания в България и е подготвил плеяда от национални състезатели. Призът, придружен от парична премия, ще бъде връчен от г-н Асен Христов, вицепрезидент на БФЛА и председател на Надзорния съвет на Еврохолд. Купи ще получат състезателите при мъжете и при жените, които са с най-силното постижение по сравнителната таблица на ИААФ.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Академик 2019
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени