Шрифт:

Отношението към тялото ни зависи от околните

Отношението към тялото ни зависи от околните
12-02-2019 09:49

Недоволството от собственото тяло може силно да влияе върху съществуването на човек.
Учените заявиха: отношението към физиката ни зависи от обкръжаващите - хората, с които прекарваме най-много време, влияят върху начина на възприемане на тялото ни, пише списание Body Image.
Съгласно данни от изследване на учени от университета в Уотърлу, Канада, да прекарваме повече време с хора, които не са загрижени за това как изглежда тялото им, е доста по-полезно. Общуването с тях ни кара да се чувстваме по-добре, а освен това в процеса се изработват навици за правилно хранене, установили изследователите.
Учените стигнали до това заключение, изследвайки социалните контакти на хора с познатите и приятелите им и се оказало, че действително тяхното постоянно присъствие влияе върху начина на живот и съответно върху тялото на изследваните. Катрин Милър, ръководител на проучването казва: "Действително това с какви хора се събираме, ни прави такива, каквито сме, или поне що се отнася до разбирането за собственото тяло."
В изследването са участвали 92 студенти от женски пол на възраст до 25 години, които водили дневник, записвайки мислите си за контактите с хора, които са фиксирани върху външността си и такива, които не са. Учените анализирали как през това време участниците в експеримента променяли оценката за тялото си.
"Изяснихме, че прекарването на повече време с хора, които не са прекомерно загрижени за тялото си, може да бъде полезно като защита от нередовно хранене и в същото време да съдейства за по-интуитивен подбор към избора на храни", отбелязва Милър.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени