Шрифт:

Минерална вода в Овча купел ще лекува проблеми на опорно-двигателния апарат

Минерална вода в Овча купел ще лекува проблеми на опорно-двигателния апарат
28-02-2019 16:35

Лечебни процедури с минерална вода ще има целогодишно в Националната специализирана болница за физикална терапия в столичния квартал Овча купел. От средата на февруари там започна изграждането на балнеологичен център. Повече от 30 години в сградата не е вкарана минералната вода. По проект вече ще има 4 вани за терапия с лечебната вода.

 
За балнеологичния център Министерство на здравеопазването е отпуснало 400 000 лв. Лечебното заведение разполага със собствен източник на минерална вода и до момента процедури можеха да се правят само през топлите месеци в открития минерален басейн.
 
Специалисти твърдят, че водата в Овча купел е една от най-лековитите в България след тази на Павел баня. Тя помага при всякакви проблеми на опорно-двигателния апарат и заболявания на периферната нервна система. Много добри резултати се постигат при лечение на страдащите от Бехтерев. Болницата има и добри специалисти - кинезетерапевти, физиотерапевти и масажисти. Особено ефикасно е лечението с минерална вода в комбинация с поморийска кал и луга, които болницата си доставя за необходимите терапии.
 
В Овча купел могат да се лекуват всички нуждаещи се с направление за физикална терапия, съобщиха от лечебното заведение. Балнеологичният център е предвидено да бъде в приземния етаж и според плануваната реконструкция и ремонти ще бъде готов през май.

 

stolica.bg

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени