Шрифт:

Пуснаха пощенски марки за Токио 2020

Пуснаха пощенски марки за Токио 2020
13-03-2019 10:49

Специални пощенски марки, посветени на Летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио през 2020 година, бяха пуснати в продажба по повод 500 дни до началото на най-голямото спортно събитие.

На марките са изобразени талисманите на Олимпийските и Параолимпийски игри, както и новият олимпийски стадион в Токио, който все още не е завършен.

В продажба са пуснати 1 милион листа, всеки от които съдържа 10 марки и е с цена от 920 йени (8.26 долара). По 1 долар от всяка колекция от 10 марки ще постъпва в специален фонд, които ще подпомогне подготовката на Игрите.

Организационният комитет на Игрите днес показа и официалните графики на всеки един от спортовете, които са включени в олимпийската програма. В изображенията на всеки вид спорт дизайнерите са се постарали да следват принципа "Иновация и хармония". Желанието на художниците е било не само да изобразят всеки спорт, но и да предадат динамиката и спецификата му, както и характерните движения.

Също днес организаторите обявиха, че щафетата с олимпийския огън ще започне на 26 март 2020 година. Тя ще продължи 121 дни и ще премине през всяка от 47-е префектури в Япония.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ОИ 2020
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени