Шрифт:

Звезди подкрепят благотворително бягане

Звезди подкрепят благотворително бягане
12-04-2019 12:02

По-малко от месец ни дели от уникалното по формат бягане Wings for Life World Run, което обединява целия свят в един ден час в името на една кауза - гръбначните заболявания да станат напълно лечими.

 

На 5 май, в 14:00 ч. българско време (11:00 UTC), България ще се включи за трети път в кампанията, за да даде своя принос за реализирането на голямата цел докрай. Към настоящия момент има организирани бягания в два града - София и Сливен, където десетки ентусиасти ще дадат най-доброто от себе си, за да ги застигне виртуалният финал възможно най-късно.

 

За поредна година каузата на Wings for Life привлича и редица известни личности, които я припознават и застават зад нея като нейни посланици. Имената им вече са ясни, а всички те ще ни вдъхновяват да дадем крила за живот на хората с гръбначни увреждания преди и по време на самото бягане..

 

Сред тях са спортисти, актьори и представители на различни организации в България.

 

Атлетите

 

Подкрепата си към Wings for Life World Run дават бегачът Кирил Николов-Дизела, сноубордистът Радослав Янков,, кайт сърфистът Никола Абаджиев-Коки, парапланеристът Веселин Овчаров, автомобилният пилот Павел Лефтеров и планинският колоездач Йордан Анчев.

 

Едни от най-специалните лица, които за поредна година се превръщат в посланици на каузата, са параолимпиецът Георги Киряков, Владимир Гюров и Евгения Кусева. И тримата са вдъхновение за всички, които ги познават, тъй като фактът, че различни инциденти ги оставят неподвижни, не ги спира да бъдат активни. Това от своя страна за пореден път ни засвидетелства, че човешката воля няма граници.

 

Актьорите

 

Към вдъхновяващия списък на лицата на кампанията за поредна година се присъединяват две от любимите български актриси - Невена Бозукова и Снежана Макавеева.

Новините от европейското първенство в Амстердам достигат до вас със съдействието на Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


BGAthletic.com
Последни новини Най-четени