Шрифт:

Девет сутрешни финала на Игрите в Токио - програма

Девет сутрешни финала на Игрите в Токио - програма
16-04-2019 14:54

Програмата за лекоатлетическия турнир на Олимпийските игри в Токио през следващото лято вече е ясна. От ИААФ представиха разписанието, което включва и не една новост.

 

В продължение на десет дни леката атлетика ще събира погледите на най-големия спортен форум. Царицата започва на 31 юли, петък, с финала на 20 км спортно ходене и ще приключи в последния ден на Игрите - 9 август, неделя, с мъжкия маратон.


„Програмата за Токио за 2020 г. е значително по-различна от тази предишните Олимпийски игри, но ще предложи на голямата част от феновете на лека атлетика, присъстващи на Игрите, да видят как ще се спечелят олимпийските медали, като финалите са насрочени за 15 от 17-те сесии на главния стадион“, каза директорът на състезанията на ИААФ Пол Харди. - Да има финали в сутрешните сесии е изискване на Международния олимпийски комитет. Така ще се повиши видимостта на атлетика във всички часови зони.“

 

Ето и няколко ключови момента, заложени в програмата за Игрите в Токио:

 

- Девет финала са предвидени за сутрешните сесии от дисциплините на стадиона, както и двата маратона и трите дистанции на спортното ходене.

 

- Атлетите ще имат възможност да се състезават в повече от една дисциплина в класическите: 100 м/200 м; 200 м/400 м; 800 м/1500 м; 1500 м/5000 м; 5000 м/10 000 м.

 

- Всички шосейни състезания ще се проведат в отделни дни и всяка дисциплина от тях ще има възможност да бъде в светлината на прожекторите. Всички дисциплини на шосе ще стартират в 6:00 часа сутринта или по-рано, за да се осигурят възможно най-благоприятни атмосферни условия за състезателите.

 

- Програмата ще започне с финал – 20 км спортно ходене за мъже, в която атлетите от Япония ще имат шанс да атакуват медалите.

 

- Десетобоят и седмобоят ще се проведат в два дни едновременно (5-6 август), което ще даде възможност за изключителни емоции за феновете на комбинираните дисциплини.

 

- Програмата ще даде достатъчно време за възстановяване на спринтьорите на 400 м да се възстановят за новата дисциплина 4х400 м смесена щафета, която ще бъде втория ден, но и за класическата 4х400 м в края на Игрите.

 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ОИ 2020
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени