Шрифт:

Напусна ни нашия колега Георги Делчев

Напусна ни нашия колега Георги Делчев
06-05-2019 18:40

С дълбоко прискърбие споделяме, че нашият и приятел Георги Делчев вече не е между нас. На неговия празник Гергьовден дойде новината, че Жоро е починал след кратко боледуване в реанимацията на „Пирогов“.

 

Един добър човек напусна нашия свят само на 58 г. Той работи дълги години като журналист в спортните и светските отдели на водещи вестници, телевизии. Делчев е сред основателите на списание „Атлетика“ през 1999 г. За последно беше най-близко до любимата лека атлетика, като пишеше, отразяваше и разказваше истории в BGathletic.com. Като бивш състезател в средните бягания Делчев отблизо наблюдаваше успехите на активните днес състезатели. Но с острия си поглед не изпускаше нито един технически детайл от стартовете в останалите дисциплини, а любопитно поднесените му материали ще останат в ценната история на сайта BGathletic.com.

 

Делчев премина в школовката на бяганията от 800 м до маратона. Той тренира в силната група на Дончо Димитров в Русе заедно с Евгени Игнатов. В крайдунавския град Жоро завърши техникум за селскостопанска техника. Военната си служба отби в ЦСКА, а след това завърши НСА „Васил Левски“ със специалност лека атлетика.

 

Освен като журналист Георги Делчев имаше и социална мисия. Той има мандат като кмет на родното му село Бракьовци, община Годеч. Делчев винаги беше готов да помогне на хора в нужда.

 

Поменът за 20 дни от неговата смърт ще бъде отслужен на 10 май, а поменът за 40 дни от загубата на нашия непрежалим приятел и колега ще бъде на 30 май на гроба му на гробището на село Бракьовци.

 

Екипът на BGathletic.com изказва най-искрените си съболезнования на близките и приятелите на Георги Делчев! За нас той завинаги ще остане в спомените ни като весел и безкрайно добър човек! Мир на праха ти, приятелю!

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com
Последни новини Най-четени